Friday, June 17, 2005

The Story Behind Proton and Perodua

Once, there was a family known as Malaysia. In1985, they were blessed with their first born,Proton. The family loved Proton all they can. Theygave Proton everything. They protected Proton fromthe bigger boys in Kindergarten. They told Proton,"You're young, you need protection from them. It'sokay to make mistakes, you're young. Even if youdon't learn from mistakes...it's okay...you areyoung."Proton became spoilt. He always depended onparents and used up all his allowance on uselessthings. When he had to do his chores, he paidpeople to do it and the work is lousy, causing theparents having to call repairmen to fix all themess that he made.Anyway, when Proton was 10 (but he still actedlike he is 1 or 2 years old), he had a youngerbrother, Perodua. At first, everyone thought thisyounger brother will be like Proton. Anyway, thisnew baby was more handsome and looks smarter thanProton. Malaysia knew there is a possibiltyPerodua could be smarter than Proton. Since theylove Proton so much, they decided that Perodua canonly learn a few things. Cannot learn the samething as Proton. This is so that Perodua wouldn'tbeat Proton at what Proton is doing.Although Perodua was also protected by Malaysia,he learn to be independent very fast. He made goodfriends with Daihatsu, who had an elder brotherToyota. The two of them helped Perodua ineverything. Perodua, being independent and smart,learnt a lot and in a short while,was becoming asgood as, if not better, than Proton.Malaysia realized that Perodua was becoming betterthan his brother. Although proud of Perodua, theystill love Proton best. They paid Lotus (which isolder and well known worldwide) to be friends withProton. Using this advantage, Proton mentionedLotus everytime he wanted to tell people abouthimself. On this own, he was still the same.Moreover, Proton is always not updated. When doinghis work, he still uses the typewriter and refusesto use the computer. Perodua, so much younger,used the computer, with broadband for his work.Perodua was improving so much that Toyota hasassigned him with his work codename Avanza.2005. Proton is 20 years old, Perodua only 10. Itwas obvious that Perodua was the more successfulof the two siblings. What is worse, Proton said hestill need his parents to help him for another 10years. He still need to protection from the bigboys. In May 2005, Perodua was about the showMalaysia his best work so far...codename Myvi.Proton, being jealous...quickly came up with anunprofessional remark about Perodua's work andshow his work at the same time as Perodua on purposeThe future of Malaysia and her two kids are stillunknown. But it would be obvious that Perodua willshine, leaving Proton crying. It would be a wonderif in 2015, Proton will ask Malaysia for another10 years of help and protection...maybe thistime...protection from Perodua as well...........THE END

3 Comments:

At 2:51 AM, Blogger zukoo said...

very creative and funny. good stories.Hope that u organise an open writting contest regarding anything that is funny that we hear and witness in malaysia.

zukoo

 
At 4:09 AM, Blogger butakkura said...

Q-ATUK
A-ORANG DLM PROTON

Q-Ada kenalan dari kastam boleh confirmkan perkara ni. Member Atuk kerja kastam kat Klang dan beliau sendiri yang maklumkan yg salah satu tugas dia adalah buat checking penerimaan barangan Proton untuk dipasangkan di negara ni. Satu kontena enjin je. Manakala kontena lain adalah pintu, body dan sebagainya. Sama lah dengan kereta lain juga.

A-Biasanya information yang berpindah dari satu mulut ke satu mulut yang lain akan berubah menjadi sensasi. Itu lah masyarakat kita. Kita bukan mendapat firsthand information tapi berdasarkan cerita yang telah ditokok tambah. Ini dia cerita dari orang dalam yang duduk ditengah tengah R&D PROTON. Kalau kita lalu kat kawasan Glenmarie tu, akan ternampak lah satu tanda-Kilang Enjin Proton. Tanda tu tak duduk kat situ untuk suka-suka je. Kalau kita jenguk kat dalam, boleh nampak besi cair yang dituang ke dalam acuan untuk membuat enjin block. Memang Proton ada mengimpot enjin tapi dari kelas 1.2 dan 2 liter. 1.2l untuk Savvy (enjin Renault) dan 2l untuk Perdana. Tapi untuk enjin 1.3, 1.5, 1.6, 1.8 Proton buat sendiri. Untuk pintu pulak... hanya kereta kereta Perdana sahaja yang proton beli pintu dari Mitsubishi. For your information, Untuk membuat pintu sahaja memerlukan dekat 20 acuan. Bayangkan lah 4 pintu. Modal itu shaja sudah hampir RM50juta. So untuk kereta yang volume kecil, kita beli dari luar. Untuk kereta Iswara, Wira, Waja, Gen2, Savvy... 100% body dibuat di Malaysia.

Q-Bayangkan dah 20 tahun menanti kereta Malaysia yang sebenarnya tak keluar-keluar lagi. Bagi yang berkemampuan sudah tentu tak mahu menggunakan injin kenderaan berteknologi 70an, 80an dan 90an yang diubahsuai. Sudah tentu ramai nak teknologi terkini dan sebenarnya milik kita. Secara umumnya proton masih belum ada enjin sendiri lagi..jadi adalah sukar hendak dikatakan kalau ianya adalah kereta Malaysia yang sebenarnya. Pengeluaran kenderaan adalah berdasar enjinnya barulah boleh dikatakan ianya kenderaan negara sebenarnya.


A-Di sini lagi ada misinformation. Memang untuk kereta Perdana kita impot enjin dari Jepun. Untuk Savvy kita gunakan enjin Renault. Untuk Iswara, Wira dan Waja kita buat enjin di Malaysia walaupun design original dia dari Mitsubishi. Tapi enjin Gen-2(CAMPRO) adalah enjin terkini yang direka oleh jurutera Proton dan dibina di Malaysia. Enjin tersebut menggunakan teknologi terkini. Jadi kenyataan diatas agak menyesatkan sedikit. Naza, Perodua.... Masih lagi membawa enjin dari luar. Modal untuk mereka dan mengeluarkan enjin ni amat besar. Nak dapat return pun bukan nya sekejap. Tapi demi maruah dan kemajuan, kita korbankan keuntungan jangka pendek. Selagi kita tidak mengeluarkan enjin sendiri..selagi itu kita tidak tahu. Sekarang kita telah pun mengeluarkan enjin sendiri... orang masih tidak percaya. Itu lah masalah orang kita... memandang rendah kebolehan anak bangsa sendiri.

Q-Selama ini proton bergantung kepada Mitshubishi sebagai rakan teknikal. Oleh kerana kontrak selama 20 tahun telah tamat. Maka Proton terpaksalah mencari rakan teknikal yang baru dan bermulalah masalah melanda Proton. Sudah tentu rakan teknikal baru tidak mahu meneruskan rekaan dan teknologi Mitshubishi lagi. So apa kan jadi pada kereta proton yang ada sekarang ni untuk masa akan datang?

A-Tidak wujud kontrak 20 tahun dengan Mitsubishi. Mereka adalah rakan kongsi. Bertahun tahun kita berkerjasama dengan Mitsubishi tetapi teknikal apa yang mereka turunkan. Kalau kita pernah berkerja dengan orang Jepun atau Korea, mereka inilah yang paling kemut ilmu. Tapi bab nak korek ilmu kita, dia orang rajin habis. Atuk jangan terkejut bila saya cakap yang idea kita pun banyak yang Jepun curi. So bila kita mula menuntut teknologi baru dari mereka... mula lah nak caj dan nak ikat royalti yang tak munasabah. Nak mintak copy teknikal drawing zaman dulu sekeping pun dia orang caj beribu ribu. Mula lah kita pandang teknologi dari barat dan teknologi sendiri. Sebab itu kita beli Lotus. Kita ignore Jepun. Bila kita design sesuatu yang lebih baik... laju je dia orang hantar balik information ke Mitsubishi. Last last kita pun mula bersikap secrecy dengan dia orang... lama lama dia orang fed up dan mintak keluar. Lagi pun dia orang dah nampak afta nanti dia orang akan masuk balik ke Malaysia.




Q-Perodua... kenapa Daihatsu/Toyota memberi enjin latest dia orang(DVVT)?

A-Sebab Perudua tu 100% milik Toyota/Daihatsu. Dah lama UMW menjual saham dia orang kepada Jepun. Proton.... Milik Malaysia.

Q-Mungkin ada yang tahu dan ada yang tak tahu yang Proton yang digunakan pakai sekarang adalah barangan Mitshubishi. Samalah seperti kereta lain.. tukar lambang je..

A-Inilah susah orang kita ni.... Banyak mendengar cerita sensasi yang ditaruk banyak rempah ratusnya..... Memang pada mulanya kita belajar... selepas itu kita buat sendiri. Saya adalah seorang yang terlibat dengan kerja kerja tersebut. Proton Saga - Base dia Lancer lama. Kita cuma tukar depan dan belakang sikit. Proton Iswara - base Saga, kita mula belajar untuk design kereta sendiri. Masa ni Mitsubishi dah tak berapa setuju bila kita menubuhkan R&D. So kita menggunakan khidmat penasihat dari UK. Proton Wira - Disini berpuluh puluh designer dan engineer Proton dihantar ke Jepun untuk kerjasama design kereta baru. Proton dan Mitsubishi kongsi modal. Hampir 2 tahun kami di sana. Bahagian tengah dikongsi bersama. Depan dan belakang, design asing-asing. Lampu depan dan belakang share sebab nak kurangkan cost. Hasilnya Proton Wira - Mitsubishi Lancer. Orang akan kata hah kongsi je sebab tak tahu buat kerja.... Tapi ada orang kata apa-apa bila Ford dan Mazda berkongsi bahagian tengah? Ford Laser dan Mazda 323 adalah kereta yang sama. Ada orang komplen? Bila orang Malaysia yang buat begitu... orang Malaysia sendiri yang nak mengutuk. Tak ramai yang tahu seksa bekerja kat Jepun sebab dia orang suka curi idea. Bayangkanlah semasa kami design dashboard untuk Wira...masa tu Mitsubishi sudah pun siap soft tooling-mould untuk dashboard kereta dia... Bila mereka tengok dashboard Proton. Mereka sanggup letak designer dia depan design kita untuk mengubahsuai kembali rupa bentuk dashboard mereka. Kalau kita pernah tengok dashboard Mitsubishi Lancer... hampir samakan? Itu mereka yang meniru bukan kita. Ianya menunjukkan kita bukan tak pandai... Cuma masyarakat sendiri berfikiran macam itu. Proton Perdana - Untuk membuat satu satu design bukannya murah. Nak balik modal pun lama. Jumlah kereta yang dijual pun kena banyak. So kalau nak buat Perdana.... Sampai habis pun tak balik modal. So yang ni memang kita ambil kereta dari mitsubishi dan pasang di Malaysia. Cuma kita tukar depan dan belakang, dan bahagian dalaman. Proton Tiara - Tiara adalah bukan product Proton. Ia adalah keluaran DRB. Tapi kita kena tunduk dengan arahan dari atasan untuk mereka menggunakan lambang Proton. Proton Waja - Waja adalah permulaan kita untuk menunjukkan kita mampu melakukan kerja sendiri. 100% didesign orang-orang kita. Tapi untuk kejuruteraan kita memerlukan consultant dari luar..mainly dari Eropah dan Amerika. Bukan sebab tak pandai tapi kita tak cukup kakitangan. Nak design kereta bukan seperti menjahit baju. Kebaikan dari mengambil consultant dari luar memang membuka mata kita... kita adalah setaraf dengan kebolehan mereka. Nak design kereta ni memerlukan beratus-ratus kakitangan. Bukannya sedikit. Proton Gen2 - 100% dedesign oleh orang kita. Consultant dari luar hanya sedikit sebab kakitangan kita semakin ramai. Kita mula menggunakan enjin yang didesign sendiri. Proton Savvy - 100% didesign sendiri. Cuma enjin sahaja kita menggunakan Renault sebab kita tidak ada enjin bersaiz kecil. Well.... Kehebatan enjin Renault sudah terbukti bila mereka memenangi F1. Disin banyak berita palsu disebarkan oleh mereka yang tidak bertanggungjawab. Contohnya... Savvy adalah Tiara dan menggunakan chasis Tiara lama. Savvy tidak ada kena mengena dengan Tiara. Savvy adalah baru 100%. Tidak ramai yang tahu bahawa Savvy menggunakan HTHS steel. High Tensile High Strength Steel. Sebab tu body Savvy kuat. Memang ada terpampang kereta Savvy kemek kerana accident. Well... kereta Mercedes, Volvo, BMW pun kemek bila accident. Tapi tak ramai yang tengok keadaan dalaman Savvy yang accident tu... Intact. Kukuh. Saudara saudari... Bila kita design kereta ni..yang paling penting adalah keselamatan penumpang. Memang kereta dedesign untuk crumple bila ada impact. Itu untuk menyerap daya hentakan supaya bukan manusia yang menerima hentakan kuat. Rating TUV Germany memberikan 3 star untuk Proton. BMW 5 series pun dapat 3 star. Ramai yang kata Savvy ni tak sedap bila memandu. Tapi tanyalah yang bercakap tu... adakah mereka pernah memandu Savvy. Kebanyakan nya tidak. Hanya mendengar dari orang lain. Lain lain - Ada banyak lagi yang saya tak boleh cerita sebab ada secrecy act. Proton pun ada design kereta untuk company lain dan ada membuat part untuk company lain. Proton ada juga buat reverse engineering untuk motosikal lumba (tahun tu dia champion) tapi kita tidak boleh menceritakan sebab dasar secrecy kita. Mungkin sesetengah orang yang memakai certain kereta mewah tidak tahu yang part kereta mereka dibuat di Proton. Kalau Proton tak elok... masakan mereka mengkontrakkan Proton untuk membuat kereta mereka.

Q-Berbalik kepada masalah yang sedang dihadapi oleh proton. Kenapa ianya harus berlaku perkara sebegini. Apakah yang sebenarnya telah berlaku dan dibuat oleh proton dalam masa 20 tahun untuk membina kenderaan nasional sendiri? Memang ada R&D proton cuba mendapatkan struktur dan bahan-bahan untuk membuat injin tapi gagal mendapatkan resepinya.

A-Tok..... Proton memang dah ada enjin sendiri. Yang terpasang dekat Gen-2 tu apa dia. Bab-bab bahan untuk membuat enjin tu senang je. Kebanyakan pengeluar kereta menggunakan besi yang sama sebab pengeluar besi dalam dunia ni bukan banyak. Kita cuma bagi specifikasi je. Nak design enjin tu yang susah. Transmition yang paling susah. Untuk info lah... kami masih lagi dalam process untuk mereka-cipta transmition sendiri. Bukan macam nak buat karipap tau.

Q-Penubuhan proton sejak 20 tahun yang lampau tidak mencapai objektif yang sebenarnya. Dimana silapnya? Berapa ramaikah yang tahu bilakah ilham Proton ini sebenarnya timbul dan berapa lamakah usaha dilakukan bagi membolehkan impian ini tercapai. Mungkin ramai yang mengganggap hanya seorang Perdana Menteri sahaja terlibat.

A-Cuma pada zaman Tun M baru persetujuan dapat dicapai setelah Mitshubishi bersetuju menjadi rakan teknikal dengan bersyarat. (syarat ni tak boleh lah diberi tahu.. sebab ianya adalah OSA) Penubuhan Proton lebih mencapai objectivenya. Pada mulanya Proton hanya dirancang untuk membuat kereta bukan untuk merekacipta kereta. Kita menubuh R&D, Mitsubishi tidak setuju. Ye la... siapa nak bagi kita pandai kan. Cuba check dekat Perodua, berapa ramai jurutera dari Proton bekerja dekat sana, Head of R&D Perodua-bekas Proton, Head of Styling-Bekas Proton, Head of Planning, Bekas Proton, Head of Production-bekas Proton(rasa rasanya dah kena kebas dekat Naza), Head of Engineering Services-Bekas Proton. Rata rata mereka yang senior dekat sana dari Proton. We trained them... orang lain ambil cara senang je. Naza pulak.. Head of R&D-bekas proton. Head of Production-Bekas Proton. Honda-pun ramai bekas proton, DRB Pekan-Head dia pun bekas proton, Inokom-head dia pun bekas proton. Itu kira head je... Bukan lagi kira engineer dan designer. So it meets its objective untuk memajukan orang-orang kita. Mainly orang Melayu. Naza sendiri tidak menyangkal kereta Naza mainly developed by bekas kakitangan Proton. So... orang Proton tak bagus? Kita belum lagi kira bekas pekerja proton yang diambil oleh
consultant luar negara... dari America, Eropah sampai ke Jepun. Tau tak ada kakitangan Proton telah memenangi pertandingan mereka design kereta anjuran Ford. Beliau mendapat tempat pertama. Bukan bertanding diperingkat Malaysia. Tapi di peringkat antarabangsa. Memang beliau mendapat tawaran kerja dari syarikat kereta gergasi Amerika dan Eropah. Tapi kami tabik bila dia decide nak stay dekat Malaysia sebab tak
nak anak-anak membesar dinegara lain. Ada orang tau...?

Q-Selama 20 tahun proton bergantung kepada kerajaan dan sepatutnya telah boleh berdiri dengan sendirinya sekarang ini selepas perjanjian tamat. Ibarat kata.. berapa lama perlu bergantung?tak kan dah 20 tahun nak merangkak lagi & nak tambah masa untuk merangkak lagi? so bila lak nak belajar berdiri dan berjalan sendiri tanpa di pimpin lagi? sebab tu Tun M kata.. kalau dah tak boleh tutup aje..

A-Proton boleh menjadi lebih baik kalau tidak ada tanggungjawab kepada negara. Senang aja... buang sahaja pengeluar-pengeluar yang bermasalah. Tapi apa akan jadi dengan ekonomi. Itu tanggungjawab Proton untuk negara. Bayangkanlah penjanaan ekonomi Proton untuk negara... berapa banyak kakitangan Proton-8000. Berapa banyak kakitangan syarikat yang secara lansung untuk membuat part Proton-100,000 orang. Berapa banyak bank dapat untung, berapa banyak syarikat bumiputra yang naik? Bayangkanlah kami boleh membantu sedangkan polisi kerajaan tidak membantu. Cuba ingat sebelum wujudnya Proton. Berapa banyak wakil jualan bumiputra untuk kereta Toyota, Nissan, Honda? 0-Kosong.

Q-Mengenai masalah AP pulak perkara tu bukan perkara baru. Mungkin ada yang tak tahu yang Proton juga mendapat AP. Kalau tak.. sure harga kereta proton tak serendah sekarang ini. Tak percaya boleh check duti import yang dibayar untuk sebuah kereta proton. Nak check duti import tak susah sgt.. cuma bandingkan harga kereta Proton di kawasan bebas cukai. Kita memang tak payah bayar duti impot sebab kita buat kereta kat dalam Malaysia. Tapi tetap kena cukai.



A-Kita tak ada AP. Yang Proton kecewa kenapa terlampau banyak AP dikeluarkan? Lepas tu sebijik sebijik kerajaan kena tipu. Bayangkan lah kalau kereta KIA yang dibawa masuk ke Malaysia... harga yang di declare adalah RM8000. Tak masuk akalkan bila kastam approve benda ni. Paling murah kereta yang pernah dibuat adalah dalam dunia ni adalah lebih kurang RM18, 000. Itu baru bahan-bahan dia. Belum lagi kira cost modal acuan, cost tenaga kerja, cost R&D. Bayangkanlah banyak mana kerajaan rugi pada cukai. Bayangkanlah banyak mana Naza untung.

Q-Dasar Automotif Nagara diperlukan bagi meneruskan perjuangan yang belum tercapai disamping menjaga serta melindungi pemilik kereta proton sekarang ini. Sejauh mana boleh bertahan tak tahu la..Kalau tidak akan bertimbunlah bakal besi buruk bila tiada lagi spare-part Proton (asalnya milik Mitshubishi) dan akan timbullah barangan made in Jinjang atau sewaktu dengannya.

A-Atuk… Dalam banyak-banyak negara pengeluar kereta, Malaysia lah yang paling kurang memprotect automotive industry mereka. Rakyat Malaysia juga lah yang paling tidak patriotik dalam hal-hal kereta ni. Walaupun kita telah lama merdeka, minda kita tetap diajar barangan lain lebih elok dan tidak membantu barangan sendiri. Saya ambil contoh... Thailand membuka pintu mereka untuk industri automotif...tapi ada syarat. Kereta yang dibina di Thailand harus lah di export keluar lebih dari yang dijual dalam negaranya. Korea... cuba pergi ke Korea dan lihat sendiri di sana. Nak cari kereta yang bukan dari Korea... susah. Sebabnya...1-memang mereka patriotik. 2-Cuba pakai kereta import... Lembaga Cukai mereka akan menyusahkan pembeli kereta tu. Sebab kata mereka tentu banyak duit. Jepun... Semasa mereka belajar membuat kereta hampir 80 tahun dulu... nak naik bukit pun boleh undur (baca sejarah Toyota), tapi rakyat mereka tetap bangga dan tetap membeli. Cuba kat Malaysia....Kutuk lagi ada. Saudara semua... kejayaan sesuatu projek negara bergantung kepada sokongan dari rakyat sendiri. The more people buy, the cheaper things can be. Economic of scale lah tu. Lagi banyak dijual, lagi rendah cost pembalikan modal untuk setiap kereta. Nak buat sebijik kereta hampir 1 billion cost dia. Macam mana nak balik modal kalau kita tak ambil untung. Kilang enjin lagi mahal... tapi kita korban kan keuntungan kerana kalau kita duk asyik beli enjin dari luar, masa mana kita nak belajar dan maju. Proton baru 20 tahun. Korea mengambil masa 40 tahun untuk kerata dia tiba di tahap ini. Jepun sudah 80 tahun, Barat sudah 100 tahun. Ini industri kereta. Kalau orang suruh kita fikir nak buat plastik aiskrim tu pun majority kita tak boleh. Ini kereta. So yang mengutuk tu... fikir. Lagi banyak kita jual, lagi murah kita boleh jual... lagi banyak duit, lagi baik pembangunan yang kita boleh buat. Setiap test dan setiap bahan baru yang nak direka memerlukan wang yang banyak.

Q-Masalahnya sekarang siapakah yang bakal atau boleh dijadikan rakan teknikal. Walau pun VW nak join ngan Proton tapi persoalannya boleh ke..? Kenapa..atuk kata macam tu?sebab VW ni guna euro. Sudah tentu la harga kereta Proton pada masa akan datang lebih mahal lagi.( salah satu sebab isu AP keluar)

A-Nak mohon Nissan atau Honda atau Toyota jadi rakan teknikal memang agak sukar. Kalau semua AP ditarik balik lagi banyak masalah akan timbul.. salah satunya adalah AFTA. Mampukah negara kita membayar ganti rugi kepada negara lain yang telah melaksana AFTA. Mungkin ada yang tak sedar yang negara kita telah membayar ganti rugi berbilion RM sebab menangguh perlaksanaan AFTA sebelum ni kapada negara Asean yg berkaitan. Memang kita akan kena penalti sebab ada perjanjian AFTA. Tapi bukan kita nak tarik AP macam tu aja. Jalan penyelesaian masih ada. Kalau Negara lain boleh ada polisi dia orang yang membantu industri kereta meraka...kenapa kita tidak boleh. Kerana AP China boleh mengeksport kereta mereka ke Malaysia (kereta Chery hampir masuk), tapi polisi China masih lagi tidak membenarkan kereta kita masuk ke sana. Memang dia kata boleh masuk tapi dah 5 tahun mencuba pun belum dapat kelulusan lagi. Banyak syarat lagi. India... nak masuk ke sana kena letak deposit USD200 Million. Belum lagi nak set up kilang dan infrasturcture jualan. Cuba masuk kat Korea... Kita nak jual kain kita kat sana pun dia orang tak nak beli walau pun kualiti kita bagus. Kuat nya patriotik dia orang. Kita...apa yang nama lain selain dari barang sendiri mesti bagus punya. Bagi yang nak membandingkan kereta kita dengan kereta German.... Bukan tak boleh buat. Boleh... tapi sanggup ke bayar harga kereta German untuk kereta buatan Malaysia. Tok.... Naza yang rata rata import kereta Cuma tukar bumper pun boleh jadi taraf kereta nasional. Perodua yang tak pernah design kereta sendiri (Cuma design bumper depan belakang) pun dapat taraf kereta nasional... Proton sekurang kurangnya telah mendidik ramai anak bangsa dalam kemajuan teknologi. Dah ramai hasil dari pengalaman bekerja dengan proton diambil untuk sektor R&D ditempat lain. Bayangkan lah satu kumpulan Advance Engine Research Proton terus diambil oleh Petronas. Bukan sorang.... Kesemuanya. Nak kerja dengan R&D proton..... Paling minimum 2nd class upper. 1st class berlambak. Selepas berpengalaman... Perodua, Naza ambil. Tapi saya tak marah bila orang kata macam macam pasal proton. Itu hak mereka. Tapi fikirkanlah tenaga yang kami beri untuk meajukan Negara dalam bidang teknology. Boleh sebut tak company mana lagi dalam bidang industry yang betul betul menggunakan kepakaran anak Malaysia dalam bidang R&D ni.

Q-Kalau kita tidak belajar... sampai bila kita tidak akan tahu. Dan sampai bila kita akan bergantung dengan orang luar? Tapi bab support selepas jualan.... saya sendiri pun tak puas hati. Model baru keluar recall balik…Rata-rata kereta Proton pakai technology 70-an…Harap tukar bumper je…

A-Sabotaj Proton dah biasa kena.... Orang curi part semasa delivery kerata tukar dengan part tiruan atau lama. Yang kena komplen...Proton. Tapi yang hairannya semasa Perodua recall balik 4000 unit Myvi....Tak ada pulak yang kutuk. Letak sebelah sebelah Myvi dan Savvy... check performance dia. Then baru tahu nak kata apa. Jangan dengar orang cakap je... test sendiri. Baru tau. Tak lama lagi akan keluar Savvy Automated-Manual.... Maksudnya dua dua jenis gear ada dalam kereta. Malas nak tukar gear... swith to auto. Nak main ciluk ciluk... switch to manual. Errr... siapa kata kita guna technology 70an?

 
At 9:50 PM, Blogger megat syah said...

you actually forgot to mention that
so called smarter younger brother also betrayed his country.and no longer malaysian car...

fuck off man..no car is perfect and at least proton is still malaysian..

 

Post a Comment

<< Home